op de lachspieren werken


op de lachspieren werken 1.0

maken dat iemand moet lachen

Algemene voorbeelden


Het fragment werkte op de lachspieren. Mourinho die eerst schatert omdat Hugo Lloris de strafschop van Gundogan heeft gestopt. Vervolgens de instant woede en de ren naar de vierde ref, nadat zijn assistent hem erop wees dat Sterling eigenlijk in het boekje moest voor een duik.

https://www.hln.be/sport/voetbal/buitenlands-voetbal/premier-league/hilarisch-tafereel-mourinho-gaat-viraal-met-zijn-temperament-van-een-waterkoker~a65615a5/,

In maart 2006 was er een creatieve activiteit: 'glaze bubbling', een techniek waarmee de vrouwen een kop en schotel versierden. Nadat iedereen drie kleuren verf had uitgekozen, gingen ze aan de slag. Eerst werd er een beetje water en een druppeltje zeepsop aan de verf toegevoegd en daarna werd het mengsel goed doorgeroerd. Door er met een rietje in te blazen, ontstonden bellen. Deze handeling werkte op de lachspieren van de deelneemsters en de sfeer zat er gelijk goed in.

http://www.hertogenwijk.nl/c/index.php?page=vrouwenactiviteiten

Ik zie weer de docent voor me, die stampvoetend voor de klas stond. Voor de zoveelste keer hadden we zijn tafel op het randje van het platform gemanoeuvreerd. Niet leuk, vond de man, toen de poten van het plateau schoten en zijn hele hebben en houden op de linoleum vloer donderde. Alle pubers moesten met de armen over elkaar. "We gaan het doen zoals in het leger", brieste de man en dat werkte op de lachspieren.

https://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/sandra-israel/actueel/2015/08/sorrymeester